Faq

×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 210
Често задавани въпроси
FAQ
09 Фев 2015

Често задавани въпроси

 

Опасно ли е да се гмуркаме?

Като при много други дейности в живота ни, в гмуркането е задължително да се спазват определени правила,които ни предпазват от непредвидени ситуации. Със знанията,които ще получите по време на курса, ще можете да се потопите под вода напълно безопасно.


Искам да опитам да се гмурна под вода. Как е най-добре да го направя?

Това става най-добре с опитен инструктор и надежна екипировка.

Колко дълго може да остане под вода?

Това зависи от много фактори ( запас от въздух в бутилката, дълбочина, температура на водата, физическо състояние на човека). Като цялокурсистите със стандартно оборудване могат да бъдат под вода в продължение на 30 – 40минути.


На каква максимална дълбочина ще мога да се гмуркам след изкарването на курса Open Water Diver?

След успешното завършване на първоначалното обучение ще можете да се гмуркате до 18 м с по-опитен водолаз от вас,след като премините допълнителни курсове и натрупате опит, вие ще бъдете в състояние да се потопите на дълбочина до 40 метра.

Има ли някакви медицински противопоказания за развлекателното гмуркане?

Да, ако имате болест на сърцето, белите дробове,астма, психични разстройства, епилепсия, внезапна загуба на съзнание, хроничен алкохолизъм и наркомания.

Имам проблеми със зрение,нося диоптрични очила. Мога ли да се гмуркам с шнорхел или на" scuba"?

Определено, да. Може да се поставят диоптрични стъкла на маската и да се потопите без да се притеснявате. Тази услуга може да се предлага от водолазния център или клуб- центъра или да си закупите маска, на която могат са се поставят диоптрични стъкла. Или използвайте обикновена маска и си поставете контактни лещи, но при гмуркане вероятността от случайна загуба на контактни лещи е голяма. Опитните водолази предпочитат маска с диоптрични стъкла, които могат да бъдат специално поръчани с рецепта в магазин за водолазно оборудване или водолазен център

Прочетена 1933 пъти
Оценете
(0 гласа)

Наши партньори

Контакт с нас

ул."Девня" №108

Западна промишлена зона

Варна, 9000

Тел: +359 894 455878

dc_adventure@abv.bg