Blog

курсове

 • След успешното изпълнение на упражненията под вода  инструкторът ще надуе малко вашата жилетка до достигане на неутрална плавучест и ще ви покаже посоката на движение под вода. Не надувайте самостоятелно жилетката -  това може да доведе до неконтролирано изплуване. Помнете – вашият дайвинг инструктор  ще бъдe винаги до вас. Не го изпреварвайте, не се отклонявайте от маршрута и не изоставайте от групата. Плувайте бавно и спокойно  и наблюдавайте  ръцете на инструктора - той може да ви показва нещо интересно под водата.

              След гмуркането вашият дайвинг инструктор или неговият помощник ще ви помогне да свалите водолазното си оборудване.

   

              Заключение

  Помнете, че това е описание как може да протече едно пробно гмуркане. Някои от моментите и последователността на действие може да се променят в зависимост от условията и преценката на инструктора, с който се гмуркате.

              Не опитвайте самостоятелно да се гмуркате -ТОВА Е ОПАСНО!

   

 • Често маската се изпотява под вода ,зада се предотврати може да се използва специален препарат "Антифрог", нанася се от вътрешната страна на стъклото и се разтрива леко с палците по цялото стъкло и се измива с сладка вода . Но най -доброто средство срещу запотяване на маската е ващата слюнка. Инструктора ще ви покаже как се прави това упражнение . Когато сте на повърхноста на водата се сваляйте маската .Ако това е необходимо не я поставяйте на челото(защото може да я изгубите и ще ви струва доста бири на заведението ),а просто я свалете под устата . Преди влизането ви във водата ,когато на вас е поставено водолазното оборудване надуйте вашето Ващо ВСD (инструктора ще ви покаже как се прави или той ще го надуе сам), регулатора задържително е в устата ви. Упражнения преди самото гмуркане: Във водата е необходимо да изпълните две лесни упражнения - почистване на маска напълнена наполовина и почистване на втората степен на регулатора.

Наши партньори

Контакт с нас

ул."Девня" №108

Западна промишлена зона

Варна, 9000

Тел: +359 894 455878

dc_adventure@abv.bg