Започни приключението!

Направете първото си подводно преживяване при нас.Пробното гмуркане - това е първата стъпка, която ще направите в света на гмуркането.

Продължава...

Искате да станете водолаз ?

Заповядайте при нас .Ние провеждаме курсове за обучение по едни от най –добрите и разпространени в целия свят организации SDI ,TDI,SSI

Продължава...

Как да повиша водолазната си квалификация ?

Програмата напреднал водолаз е разработена за подготовка на водолази които имат желание да разширят своя кръг на знания.

Продължава...

Обучение по шнорхелинг

Шнорхелинга е чудесен начин да започнете да опознавате подводните забележителности.Това е вашият шанс да започне да изучавате нов и завладяващ свят.Подходящ е за всички възрасти.

Сертифицирайте се

Станете един Open Water Diver това е най-добрият начин да започнете подводното си приключение! Регистрирайте се, за Open Water Diver курс.

Обучение за напреднали

След като сте се сертифицирали като Open Water Diver пред вас се откриват множество интересни водолазни курсове за развитие на умения и знания.

Станете член на водолазен клуб

Като член на клуба получавате 15%отстъпка от водолазните курсове и гмурканията предлагани от клуба и10%отстъпка от наема на екипировка.

×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 210

Няколко важни правила при гмуркането с водолазни бутилки

1. Никога не задържайте въздуха - дишайте постоянно. Това е най-важното правило в гмуркането с апарат.

Вие трябва да дишате постоянно и спокойно. По този начин ще разходвате по-малко въздух и ще защитите белите си дробове от травми - при изплуване въздухът се разширява и ако сте си задържали въздух, белите ви дробове може да се разтеглят и повредят. За това дишайте постоянно. 

2. По време на гмуркане постоянно изравнявайте налягането в ушите и синусите. Изпробвайте го сега, като си запушите носа с два пръста и леко надуйте. Ще почувствате заглъхване и леко напрежение в ушите.

Това се дължи на факта, че сте запушили носа си и създавате налягане във въздушното пространство в ушите и тъпанчето леко се е раздуло навън  не се притеснявайте тъпанчето  веднага ще се върне в нормално състояние в момента, в който спрете да надувате през носа). По време на гмуркането водата ще натисне тъпанчевата мембрана навътре и тогава е моментът да запушите носа и надуете, за да изравните налягането в тъпанчето и мембрана да възвърне първоначалното си положение. Не допускайте да получите болка в ушите и надувайте през няколко секунди по време на гмуркането под вода. Ако случайно почуствате болка в ушите по време на потапянето, веднага покажете знака за болка на инструктора, който е с вас. Той ще преустанови гмуркането или ще изплувате на по-малка дълбочина. Пробвайте да надуете леко няколко пъти и отново пробвайте да се потопите докато се чувствате комфортно. Ако при потапянето болката продължи, ще трябва да се прекрати гмуркането.

3. Постарайте се напълно да се отпуснете и се доверете на инструктора, който ще бъде с вас. Неговият професионализъм ще ви помогне да се насладите на подводния свят. 

4.По време на плуването ви под вода се старайте да запазите хоризонтално положение на тялото.

 

Нашите клиенти!

„Аз ще мога ли да се гмуркам“

Гмуркането е достъпно за всички, които нямат здравословни проблеми и имат желание да открият красотата на подводния свят .Пробното гмуркане е първата стъпка .

Прочети...

Искате да изкарате курс за водолаз?

За хората вече са направили пробно гмуркане и са открили красотата на подводния свят и имат желание да разширят своите знания и умения ще могат да го направят с курс Open Water Scuba Diver.

Прочети...

Имате нужда от повече информация ?

Ако имате нужда от повече информация за курсовете предлагани от нас ,моля посете раздел „курсове“.Там ще получите подробна информация за курсовете предлагани от нас

Прочети...

Често задавани въпроси

При нужда от допълнителни въпроси не се колебайте и се свържете с нас.

Прочети...

SDI (Scuba Diving Internetional)

Международна организация основана в Америка през 1999 год. Регионалните офиси се намират по целия свят. Щаб-квартирата на SDI се намира в САЩ (щата Мейн).

Прочети...

Последни новини!

Тук можете да видите какви курсове предлагаме.

Изберете водолазен курс според Вашата квалификация.

Регистрация

Наши партньори

Контакт с нас

ул."Девня" №108

Западна промишлена зона

Варна, 9000

Тел: +359 894 455878

dc_adventure@abv.bg